Mera flytring

Publicerad 2014-05-23 23:30:00 i Havsöring,

 Efter att ha glömt både storkamera och flytringens "bord" där hemma så kunde jag stappla mig ut till djupare vatten. Väl i ringen så dök det upp två svanar varav den ena visade mig lite väl mycket uppmärksamhet. Då jag verkligen inte ville råka ut för en svanattack på djupare vatten höll jag mig längs grundkanten. Svanen fortsatte cirkulera i min närhet då jag sakta paddlade bortåt. Några fina vak hade jag uppmärksammat, men med svanens oroväckande beteende ville jag inte paddla närmare. Tillslut hade jag paddlat tillräckligt långt bort för att svan inte skulle bry sig om mig längre och jag kunde börja fiska.
 
Nu plaskade det lite överallt. Ibland kokade ytan av ett stim med fisk. Först hade jag trott på öring, men efter ett tag såg insåg jag att jag inte ramlat in i årets öringsfiske utan i idfiskarens paradis. Men då jag föredrar öring så var det tur att dagens första av två fiskar var en öring under måttet som var mer ovan en under ytan. Några kast senare så satt dagens andra fisk, en id.
 
Framåt skymningen så hade jag en till chans på öring, men ett klumpigt kast skrämde den helt klart skapliga öringen och jag fick åka hem tomhänt till den sovande familjen.
 
  
 

Ny ring

Publicerad 2014-05-20 22:04:00 i Havsöring,

Då det snart börjar dra ihop sig till vulgatafiske och min flytring börjat bli lite till åren så fick det bli en ny. Valet föll på en fishcat 4. 
Har man köpt något nytt så måste det ju testas. Så i sällskap av Anders drog jag till långsand med förhoppningar om öringsdrill.
 
Ander knep rätt så omgående en 40cm öring, men så dök de nyinsatta smolten upp och någon mer större fisk såg vi inte till. Ringen var klockren. Stabil, rejäl, riktig kvalitet. Nu väntar snart storöringsjakt i dalaskogen.      
 
 

Smått

Publicerad 2014-05-01 22:48:00 i Havsöring,

Vi började ute på uddens yttersta spets.
Vakfest men mest mindre fisk.
Jag fick 2, Anders 3.
En del finare vak.
Sen bara dött inget liv, ingen vind, inge mer fisk.
 
Vandrade tillbaka mot nakenbadet.
Några fiskare, några nakna solbadare i buskarna.
Inge fisk.
 
Långsand, chillikorv med räksallad.
På det igen.
 
Anders drillar, sen igen.
Jag gör honom sällskap ute vid sten.
Kör båda dobb.
Anders har fisk igen.
Liten även den.
Jag härmar honom.
Fisk på!
Helt plötsligt är det fisk överallt.
Vak och plask.
Vi drillar och skrattar.
Dubbeldrillar.
Sen dött igen.
 
Vi drar hemåt.
10 öringar för Anders.
5 för mig.
Knappt någon godkänd. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela