Åter till Snåltjärn

Publicerad 2014-06-20 07:01:00 i Öring,

I söndagskväll blev det ännu en tur upp till Snåltjärn. Vädret gick inte att klaga så mycket på, men sländorna, var fanns sländorna?  Knott fanns det däremot riktigt gott om.
Anders fick drilla en mindre öring. Annars var det som förra turen, helt dött.
 
 
 
 
 
 

Nytt vatten

Publicerad 2014-06-14 23:26:00 i Öring,

Helt plötsligt fanns det lite tid över i vardagen. Tid över=fiske.
 
Anders och jag drog upp till Snåltjärn i Åmotskogarna som det från och med i år är tillåtet med flytringsfiske i. Vi hoppades på en rejäl kläckning av sjösandssländor. Tyvärr var det fredagen den 13, fullmåne, regn, nordvind och allmänt kallt. Ja just ja, knotten är tillbaka.
 
Visst kläckte det lite sländor med nån vidare aktivitet var det inte i sjön. Några mindre fiskar gick i strandkanten och plockade ibland en slända men då otroligt sporadiskt. Något större vak såg vi inte till. Anders drillade tillslut en mindre fisk som släppte. Men det var allt.
 
Ska försöka hinna med ännu en tur upp till sjön innan kläckningarna är över och då under lite bättre förhållanden.
 
Info om snåltjärn och fiskekort finner du på: www.byströmmen.se
 
 
 

Årets chans?

Publicerad 2014-06-08 23:42:00 i Öring,

Hjärtat bultar hårt nu. Vilken fisk! Nu är han min, han måste vara min. Dunk, dunk. Frossan kryper över mig, jag darrar och hjärtat dunkar i bröstet. Öringsfrossa. Var jag äldre, som en gammal man skulle detta mycket väl kunna bli min död. Och sämre död skulle man kunna ha. Dom skulle hitta mig drivandes i flytringen, stendöd, allt medans "rocken" kläckte. Ja sämre död skulle man absolut kunnat ha.
 
Öringen är stor. Jag har ännu inte lagt mitt avgörande kast men detta är min chans, ja detta är årets chans. 3-4 kg lätt! Öringen visar sig igen. Den mörka ryggen klyver ytan och efter kommer den enorma stjärtspolen. Jag tycker mig se de röda prickarna och det gula i buken. Men den är mest svart. Dunk, dunk. Nu landar min fluga i dess riktning. Åter klyver den ytan, min fluga ligger perfekt. Nästa gång tar han...han måste! DUNK, DUNK, DUNK!!!
 
Dunk, dunk, dunk..... Ta då, snälla ta.....TA!!!!
 
Den tog inte. Det var nått fel, kanske låg min spent lite för högt i vattnet, kanske genomskådade den lögnen, kanske var det något annat, kanske tar jag den nästa gång eller nästa år, kanske aldrig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela