Segt

Publicerad 2013-05-17 23:03:36 i Havsöring,

2 öringar fick syna håven idag. En sprall och en bättre som om den fångats senare på dagen fått sätta livet till.
 
Känns i kroppen att man varit ute två dagar och kastat, ryggen och armarna värker och så har jag fått en stilig bränna i ansiktet. Imorgon är det dax för tävling ute på kusten med www.gavleoring.se, så det blir garanterat ett bompass. 
 

Huggsexa

Publicerad 2013-05-16 23:10:29 i Havsöring,

Idag var det två race ute vid havet.
 
Ett med 4 öringar under måttet.
 
Ett med tre utlekta öringar mellan tre och fyra, kanske tom fem kg. Plus en liten sprall och så en fining på tre kg som fick följa med hem. Hade säkert kunnat bli ännu fler, men jag kände att det fick vara nog.
 
Vilken dag!
 

2 upp

Publicerad 2013-05-09 21:31:00 i Havsöring,

Är man tvåbarnsfar så är fisketimmarna inte riktigt lika många som förr i tiden. Som tur är så släpper sambon ut mig rätt så ofta. Idag var en sån dag och jag lovade att bara vara ute någon timme och vara hemma till kvällsmaten.
 
Har man bara någon timme på sig så gäller det att fiska effektivt och inte flänga fram och tillbaka längs kusten. Försökte idag att vara effektiv men kom av mig efter ett tag och flängde runt lite innan jag åter stod på samma ställe som jag börjat på. Undrar så här i efterhand varför jag lämnade första fiskeplatsen då jag faktiskt fick två öringar efter bara några kast.
 
Dagens facit blev två öringar i håven och en tappad. Återigen hade jag många hugg men lyckades inte få fast dom.
 

Kvällspass

Publicerad 2013-05-05 22:49:00 i Havsöring,

Årets första bom-pass för mig.
 
Kom ut till havet sent, för sent skulle det visa sig för både Hjerpe och Mange hade tagit fisk. Hjerpe en liten och Mange en stor och en liten. Vi strålade samman och fiskade en stund men vi hade inte en känning. Nya tag till veckan.
 
 

Blåsigt värre

Publicerad 2013-05-03 00:24:00 i Havsöring,

Tänk att en blåsig dag i Långsand kan vara så härlig.

Tog en riktigt fin bit på 2.5 kg och tappade en lika stor. Tappade ännu en fin öring men vad gör väl de. Matfisken var redan upptagen och inte sved det att det sista stället levererade 3 öringar mellan 40-50 cm plus en jäkla massa hugg.

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela