Örarna

Publicerad 2013-09-29 21:27:00 i Havsöring,

Idag var det tänkt att vi skulle ta höstens första havsöring. Långsandörarna var platsen. Höga dyningar, sol och brist av öring på grunt vatten var de omständigheter som vi skulle övervinna.
 
Hur det gick? Ja gissa. Om man bortser från det faktum att jag eventuellt hade två dragningar, så var det lika dött som rådjuret vi sprang på ute i skogen.
 
 
 
 
 

27-28 september

Publicerad 2013-09-28 23:07:43 i Regnbåge,

Sambon och barnen är på besök hos Mormor och Morfar, vad göra? Fiska så klart!
 
Har nu spenderat två dagar vid regnbågstjärn. Fisket har varit svårt, riktigt svårt och så har det gjort ont. Ont? Ja, i fredags, tidigt på morgonen drog jag till med ett rejält dubbeldrag. Vad jag inte tänkte på var att det på bryggan stack upp ett rejält järnrör. Dubbeldrag+järnrör+hand =aj. Jag slog ned handen rakt i röret och en stor flik skinn på pekfingret lossnade, behöver jag säga att det blödde. Ytterliggare ett jack längre ned på fingret såg inte alls nå trevligt ut. Efter att Anders plåstrat om mig var det bara sätta sig i bilen och åka mot närmaste vårdcentral för kontroll.
 
Inget stygn behövdes och snart hade jag åter spö i handen. Hade en stigning på hela fredagen. Regnbågarna vakade, men dom var svåra. Anders knöt framåt kvällen på en streamer och landade tre mindre fiskar.
 
Lördagen var också den seg, mycket vak men svåra att lura. Anders lyckades narra en båge på en otroligt sparsam fjädermygga. Jag och Mange missade några mothugg.
 
Först till kvällen släppte det lite. Anders knep två regnbågar och i det sista ljuset fick även jag drilla.
 
Imorgon kör vi ett kustpass.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela