Före vintern?

Publicerad 2014-01-09 22:11:33 i Havsöring,

Efter en snabb titt på yr.no så var det bara att gå ned på knä och böna och be sambon att släppa ut mig. Snö och kyla (eller snökaos som det numer heter på kvällstidningsspråk) var på intåg och förmodligen ett fruset hav. En sista tur innan isen. Jag fick ett ja.
 
Hade tänkt ha ett riktigt fint avslut på en havsöringsäsong som detta år varit riktigt lång. Drill och spögung, krönt av en rejält pb på havsöring, nja kanske inte pb. Men nån sprall hoppades jag åtminstone på och kanske en matbit.
 
Nu blev det inte riktigt så. Kämpade på med mitt flugspö. Bytte flugor och fiskade av platser som brukar vara bra sent på säsongen. Det var först när jag knöt på en spiggimitation som en liten sprall nöp på, 15 sek drill senare så lossnade den. Hoppet kom åter och jag fiskade på, men någon mer fisk blev det inte.
 
Måtte vintern bli kort.
  
 
 
 
 
 

Ön

Publicerad 2014-01-06 01:54:45 i Havsöring,

Firade jul och nyår hos svärföräldrarna på Gotland. Spöna var med och visst blev några dagars öringsjakt. Tyvärr var inte förutsättningarna de bästa. Hård vind och skitigt vatten försvårade fisket och efter en liten sprall på första turen var det dött. Åkt kors och tvärs längs öns mellersta delar utan något resultat.
 
Sista fiskedagen drog jag norröver och fann tillslut öringen. Tappade en riktigt fin fisk då linan gick av, förmodligen en av de största öringar jag varit i. Sen slet en 2 kg öring på för att sen följas av ett sprall. Hade ett tag öring efter i varje kast men dom var inte riktigt i stöten utan puttade mest till draget, eller så missade dom draget. Testade lite fluga men inte ett liv. Förmodligen gick öringarna längre ut och följde draget in. Så fluga nådde inte ut till dom. Efter byte till fluga dog fisket ut och någon mer fisk blev det inte på denna tripp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela